Φαντάσου μια μικρή σπίθα μέσα σου που σιγοκαίει. Αν φυσήξει αέρας η σπίθα θα αναζωπυρωθεί, θα δυναμώσει, θα βγει προς τα έξω για να λάμψεις και να δημιουργήσεις. Όσο δεν φροντίζουμε τη σπίθα που υπάρχει μέσα μας, εκείνη παραμένει μικρή, χωρίς ένταση, χωρίς θέρμη, αδύναμη να επηρεάσει τη ζωή μας και να προκαλέσει αλλαγές. Απλά μας συντηρεί. 

Πιστεύω πολύ στη δύναμη που κρύβει μέσα της αυτή η σπίθα. Η δουλειά μου, λοιπόν, είναι να φυσήξω για να ανάψει. Χωρίς κριτική σέβομαι την ιστορία σου, αποδέχομαι τις δυσκολίες σου, και στηρίζω το όραμά σου. Λειτουργώ σαν συνοδοιπόρος στο ταξίδι της εξέλιξής σου, με εργαλεία την αμοιβαία εμπιστοσύνη, την ενεργητική ακρόαση και την ουσιαστική παρουσία. Τα υπόλοιπα τα κάνεις ο ίδιος. Όσο θέλεις. Μέχρι εκεί που θα επιλέξεις.

Η προσωπική εξέλιξη μας αφορά όλους! Δεν κάνει οικονομικο-κοινωνικο-επαγγελατικο-μορφωτικές ούτε ηλικιακές διακρίσεις. Και δεν αφορά «αδύναμους» ανθρώπους. Αφορά και πολύ δυναμικούς, φαινομενικά άτρωτους που κάπου δυσκολεύονται.

Πιστεύω ότι δεν υπάρχουν αδύναμοι άνθρωποι. Υπάρχουν άνθρωποι που κάποια στιγμή, για κάποιους λόγους  είτε επέλεξαν υποσυνείδητα είτε οι καταστάσεις τους έπεισαν, ότι ο καλύτερος τρόπος για να επιβιώσουν είναι να κρύψουν αυτή τη δύναμη. Κρυμμένο δε σημαίνει χαμένο. Η δύναμη υπάρχει και είναι η δουλειά μου, η αποστολή μου, το πάθος μου να βοηθάω τους ανθρώπους στην αναζήτηση αυτής της κρυμμένης δύναμης και στην αξιοποίησή της.

Επίσης, δεν υπάρχουν άτρωτοι άνθρωποι. Υπάρχουν άνθρωποι που αντίστοιχα με τους «αδύναμους» πείστηκαν κάποια στιγμή, για κάποιους λόγους, ότι το καλύτερο για αυτούς προκειμένου να επιβιώσουν θα ήταν να υιοθετήσουν το χαρακτήρα του άτρωτου-δυναμικού όπου η ευαισθησία, συνήθως, μεταφράζεται ως αδυναμία. Πολλές φορές αυτοί οι άνθρωποι δυσκολεύονται στις σχέσεις τους με τους άλλους είτε σε προσωπικό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο. Η επαφή με τον κόσμο των συναισθημάτων, η αποδοχή της ευαλωτότητας, η καλλιέργεια της αυθεντικότητας είναι κάποιες από τις προκλήσεις που δοκιμάζουμε με τους «δυνατούς» μου.

Our deepest fear is not that we are inadequate.

Our deepest fear is that we are powerful beyond measure.

It is our light, not our darkness

That most frightens us.

And as we let our own light shine,

We unconsciously give other people permission to do the same.

As we’re liberated from our own fear,

Our presence automatically liberates others.

Marianne Williamson